Bonaire

Bonaire is een eiland dat bestuurlijk als openbaar lichaam een bijzondere gemeente binnen Nederland vormt. Het is gelegen in het Caribische deel van Nederland, zuidelijk deel van de Caribische Zee. Samen met Aruba en Curaçao vormen zij de ABC eilanden. Het eiland telt ongeveer 18.000 inwoners met een oppervlakte van 288 km2. Met als hoofdstad Kralendijk, een verbastering van ‘Koralendijk’ en telt nog een tweede stad genaamd Rincon, wat Spaans voor ‘hoek’ betekend.

De geschiedenis van Bonaire is zeer rijk, voor zo’n relatief klein eiland, welke is begonnen bij de eerste bewoners, de Caiquetio Indianen. Zij kwamen rond 1000 na Chr. vanuit Venezuela. Sindsdien is er veel veranderd en dat is tot op heden terug te zien. Elk huisje, elke grot, elke boom en elk bedrijf heeft wel een verhaal waarom dit zo is ontstaan.

Vandaag de dag is het een geliefd eiland bij duikers, kite- en windsurfers en natuurliefhebbers. Waar de andere eilanden populairder zijn vanwege het uitgaansleven, winkels en industrie, onderscheidt Bonaire zich met haar mooie, ongerepte natuur, de rust en ruimte, de gastvrijheid en kleurrijke cultuur.

 

Resort & Accomodatie

Het Eden Beach Resort biedt u een luxe thuisbasis met verbinding en ondersteuning. Het is gelegen aan de Caribische Zee met een fantastisch uitzicht, strand, verschillende terrassen, zwembaden, slaapkamers met airco, een gym, een spa, 2 restaurants en nog vele extra's. De accomodatie is gelegen op loopafstand van Kralendijk, de hoofdstad van Bonaire.