Yoga Experience

Yoga

Gedurende de retreat bied ik drie vormen van yoga aan; Vinyasa, Yoga-pilates & Yin yoga, allen in combinatie met ademhaling en meditatie. 

 

Wat is Vinyasa yoga?

Vinyasa Yoga is een (krachtige) les bestaande uit verschillende asana’s (yoga poses) om lichaam en geest te versterken, afgeleid van Ashtanga en Hatha Yoga. Vinyasa betekent ‘verbinding van beweging en ademhaling’. Vinyasa Yoga is een vloeiende krachtige yogastijl die ook wel Flow Yoga wordt genoemd, omdat de houdingen (asana’s) vloeiend in elkaar overgaan.

 

De Ujjayi adem

De ademhaling die wordt gebruikt tijdens vinyasa yoga heet de ujjayi adem, een andere naam voor deze ademhaling is overwinningsadem. Deze manier van ademen wekt kracht en energie op. De ademhaling wordt aangehouden tijdens de yogaoefeningen, behalve tijdens de ontspanning (savasana). De constante cyclus van in- en uitademing creëert een punt van kalmte en focus, waar je keer op keer naar kunt terugkeren mocht je zijn afgedwaald. De fysieke houdingen en de ujjayi adem creëren samen een interne warmte, welke zorgt voor een zuivering van het lichaam door een toegenomen bloedcirculatie en transpiratie.

 

Wat is Yoga-pilates?

Yoga-Pilates, ofwel yogalate, is een reeks oefeningen die zich richt zich op de aansturing van "core" oftewel kernspieren van je lichaam. Deze spiergroepen zijn erg belangrijk bij lichaamshouding en bij alledaagse activiteiten.

Yoga-pilates verbetert de longcapaciteit, bloedcirculatie, spierkracht en flexibiliteit. Door trainingssessies worden botten steviger en gewrichten soepeler zodat het lichaam weer in evenwicht komt. Door de speciale trainingsopbouw zult u merken dat uw lichaamshouding, lichaamsbewustzijn en bewegingstechnieken zullen verbeteren. Kortom je geeft je lichaam wat het verdient.

 

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga richt zich in tegenstelling tot de vinyasa yoga niet op het versterken van je spieren maar op het ontspannen van je spieren. Door de spieren te ontspannen bereik je het bindweefsel, gelegen in de diepere lagen van je lichaam. Bindweefsel versterkt en verlengt zich langzamer dan spierweefsel, vandaar dat Yin Yoga poses tussen de 3 en 5 minuten worden vastgehouden. Yin yoga is een perfect complement voor vinyasa yoga, het geeft diepe ontspanning, het stimuleert meridianen en organen, daarnaast bereidt het de geest voor op meditatie.